Resposabilitate sociala

Show Racism The Red Card

Academia de Fotbal Viitorul Cluj a demarat campanii de constientizare si sensibilizare in ceea ce priveste rasismul printr-o colaborare cu Organizatia Internationala SHOW RACISM THE RED CARD (theredcard.eu).

 

In acest moment suntem singurul club de fotbal din Romania implicat in aceasta campanie.

Am vazut si am experimentat personal rasismul de mai multe ori. Am fost numit “tigan” de jucatorii echipelor contra carora am jucat, pentru simplul fapt ca aveam culoarea pielii putin mai inchisa.

 

La nivel personal, cuvintele lor nu m-au afectat prea tare. Pentru mine, limbajul discriminatoriu arata ca un gest facut din ura și invidie. Prin urmare, asta m-a incurajat sa le arat de ce sunt capabil pe teren. Nu este bine ca persoanele folosesc cuvinte rasiste pentru a-i insulta pe altii si, cu siguranta, aceste lucruri nu ar trebui sa isi aiba locul in fotbal.

Cuvintele ambasadorului nostru pe aceasta campanie,

Denis Faragau

Viitorul Cluj si DGASPC

Pentru ca ne dorim o implicare de durata in comunitate, am incheiat o colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), in baza careia, lunar, cooptam copii de la centre, ii transportam la una din bazele sportive in care ne desfasuram activitatea si le oferim o sesiune de antrenament, jocuri educative, sfaturi nutritionale sau de igiena.

Home Fotbal Viitorul Cluj
Home Fotbal Viitorul Cluj