VALORILE NOASTRE

RESPECT

SPIRIT DE ECHIPA

DETERMINARE

PERFORMANTA

MODESTIE

SCURT ISTORIC

Preluarea clubului de catre noii asociati

Primii jucatori formati si transferati international:

1. Raul STEAU, Sassuolo, Seria A, Italia;

2. Darius GHINDOVEAN, Duisburg, Bundesliga 2, Germania.

330 jucatori

 Locul I la Campionatul National U19

Castigarea Campionatului National U19, seria 11,

cu grupa de varsta U17

Infiintare club, ACS Viitorul Cluj Junior

16 jucatori

Primii jucatori remarcati si convocati la actiuni largite ale lotului national (Darius OROIAN, Denis CALO, Vlad BOGDAN)

Primul debut in Echipa Nationala U16, Darius OROIAN.

Restructurarea administrativa si sportiva a activitatii clubului

Locul I Cupa Antal

Locul I Campionatul Judetean, Juniori E

 Locul I Fotbal a la Cluj

2013

2015

2018

2020

2014

2017

2019

2021

2022

Participarea pentru prima data in Campionatul de Elita in U19,17,16 (calificare U17,16 in Play-off-ul competitilor)

VIZIUNE-MISIUNE

Obiectivul principal al Academiei noastre este sa devenim cel mai bun centru de selectie si pregatire pentru juniori din Europa de Est, profitand atat de imaginea buna a orasului nostru in Europa cat si de asezarea sa geografica.

 

Pentru a realiza acest lucru, am implementat o cultura organizationala foarte bine dezvoltata. Personalul nostru indeplineste cele mai inalte standarde profesionale de calitate, astfel incat organizatia este la nivelul oricarei academii de renume in domeniu.

 

Pastreaza esenta a ceea ce reprezinta fotbalul la o varsta frageda – o joaca. Noi credem ca exact aceasta trebuie sa ramana ideea principala la grupele mici de varsta: copiilor ar trebui sa le placa sa practice acest sport si sa-l perceapa ca fiind distractiv, recreativ si plin de pasiune.

 

Pe langa aplecarea asupra dezvoltarii fizice a copilului, Academia noastra se concentreaza si pe evolutia sa ca individ, pe transformarea dintr-un copil intr-o persoana matura, o persoana responsabila si echilibrata, constienta de scopul sau: acela de a fi cel mai bun.

 

Astfel, Academia noastra reuseste sa integreze punctele forte fizice ale jucatorilor cu cele mentale, prin crearea unei atmosfere placute, pline de entuziasm si voie buna.

 Strategie / abordare tehnica

Structura de dezvoltare a scolii noastre de fotbal se bazeaza pe criteriile de varsta biologica a copiilor, astfel rezultand 3 categorii principale:

INITIERE

intre 5 - 11 ani

DEZVOLTARE

intre 12-16 ani

PERFECTIONARE

intre 17-19 ani

Ideologia Academiei este aceea de a asigura grija si calitate in dezvoltarea jucatorilor din fiecare grupa de varsta. Principalele detalii luate in considerare in procesul de selectie sunt: disponibilitatea la activitati fizice (calitatea atletica), tehnica individuala si inteligenta (modul de gestionare a solutiilor).

 

Abilitatile tehnice sunt dezvoltate in prezenta unui antrenor care explica si exemplifica jucatorilor modul corect si eficient de executare a miscarilor si exercitiilor in cadrul antrenamentelor colective si individuale (sesiuni de antrenament de individualizare sau pe compartimente).

 

Caracteristica principala a Academiei de Fotbal Viitorul Cluj este faptul ca fiecare copil reprezinta pentru noi un proiect, ne dorim ca fiecare din aceste proiecte sa fie viabil pentru sport sau societate.

Dezvoltam jucatorul multilateral:

 

TE(tehnic) TA(tactic) FI(fizic) ME(mental)

In scopul atingerii performantei, Academia utilizeaza o aplicatie profesionala (TIPS), cu ajutorul careia se tine evidenta dezvoltarii si evolutiei fiecarui jucator in parte, aplicatie care ii permite antrenorului sa acceseze oricand istoricul jucatorului.

 

FILOSOFIA TEHNICA

Departamentul tehnic al Academiei a stabilit ca modulele de joc ce vor fi pregatite in mod preponderent pentru toate grupele de varsta sa fie concentrate pe sistemele 4-3-3 si 4-2-3-1 si derivate din acestea.

JUCATORI NOTABILI

Darius Dacian Ghindovean (2001)

MSV Duisburg

Steau Raul Ovidiu

(2001)

US Sassuolo Calcio

Karim Satmarean

(2003)

TSC Eintracht 48/95

David Morar

(2004)

Academica Clinceni

Alexandru Maries

(2001)

CS Universitatea Craiova

Timis Ciprian

(2002)

FCSB

Vlad Bogdan

(2003)

FC Petrolul Ploiesti

Erik Grosz Portar

(2003)

CS Gaz Metan Medias

Borz Sergiu

(2003)

CSM Resita

Dan Borma Fundas

(2002)

CS Gaz Metan Medias

Denis Calo Mijlocas

(2003)

CS Gaz Metan Medias

Vlad Domsa Mijlocas

(2003)

CS Gaz Metan Medias

Maxim Laurențiu

SC Otețul Galați

Fărăgău Denis

Asociația Fotbal Club Progresul Spartac 1944 București

Dolghi Mihai

 

 Cristian Istrate

STAFF

MANAGEMENT

Alin Banceu

Director Executiv

 •  

  Licentiat in Fotbal, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, UBB, fost fotbalist profesionist ( FC Universitatea Cluj, CFR Cluj, Fortuna Sittard, F.C. National Bucuresti). Director sportiv (2006-2007) si Director executiv (2007-2008) la FC Universitatea Cluj.

Marius Codescu

Director Tehnic

 •  

  Vasta experienta ca antrenor atat in tara si in strainatate (antrenor Zimbru Chisinau, FC Dinamo Bucuresti Academia Hagi, AL Dhafra UAE). Detinator al licentei UEFA A Elite.

Andra Zavaleanu

Business Development Manager

 •  

  Licentiata in Contabilitate, Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, UBB, cu peste 10 ani de experienta in calitate de Director de Banca. Expertiza manageriala si financiara.

Cristian Hojda

Membru Comitet Director

 •  

  Licentiat in Contabilitate, Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, UBB, expert contabil si practician in insolventa cu peste 10 ani de experienta in domeniu.

Mihail Steplecaru

Membru Comitet Director

 •  

  Informatician de profesie, acesta asigura bunul mers al Academiei in ceea ce priveste suportul tehnic si informational pentru toti angajatii, prin intretinerea infrastructurii, a echipamentului electronic si a retelei interne.

Daniel Rusu

Membru Comitet Director

 •  

  Licentiat in Finante-Banci si mai apoi absolvent de master, specializarea Banci si Piete de Capital, în cadrul Facultatii de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, UBB. Economist în perioada 2009-2014 si practician în insolventa din 2014 si pana în prezent.

ADMINISTRATIV

Cristian Oul

Consilier Juridic

 •  

  Licentiat in Drept, Facultatea de Drept, UBB. Expertiza in intelegerea si aplicarea legislatiei din domeniul sportului si alte domenii incidente.

Vasile Tomoiaga

Economist

 •  

Mircea Morar

Team Manager

 •  

  25 de ani de cariera ca Agent in cadrul MAI. Fost jucator de handbal profesionist, vicecampion national, atlet in cadrul CSM Cluj si Dinamo Bucuresti. Preocupat de managementul sportiv, detinator al unei certificari profesionale in acest domeniu. Colaborari din pozitia de Team Manager cu cluburi precum:  FC Ariesul Turda, Unirea Jucu, Seso Campia Turzii, Minerul Iara.

Vasile Dobrau

Scouter

 •  

  Fost jucator de fotbal profesionist (Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj, Armatura Zalau, Dacia Orastie), a evoluat o mare parte din cariera in cadrul Diviziei A de fotbal, component al lotului national de seniori si al lotului olimpic. Antrenor, observator federal si Director Sportiv la Universitatea Cluj intre 1994-1997.

Daniel Uta

Media Manager

 •  

  Specialist  marketing, fotografie, video si editare, Daniel este omul nostru "de imagine".

Andreea Codau

Responsabil

mass-media

 •  

  Licentiata in comunicare si relatii publice, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. Specialist in marketing si PR, organizarea si implicarea sunt punctele sale forte. Iubeste si cunoaste importanta muncii in echipa.

TEHNIC

Sorin Iodi

Antrenor Asistent

U19

 •  

  Cursant Licenta UEFA B in prezent, fost fotbalist profesionist, cu 112 meciuri in Liga I, 127 de meciuri in Liga a II-a (Olimpia Satu Mare, Gloria Bistrita, Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj).

Carlan Horea

Antrenor portari

 •  

  A început sa apere la seniori la Campia Turzii in 1982, pentru a-si incheia apoi cariera la #CFR Cluj in 2002, dupa foarte multe sezoane in care a fost titularul acestui post. Este croit pentru munca si imprima acest stil profesionist tuturor celor cu care lucreaza.

Marius Popescu

Antrenor Seniori si U19

 •  

  Detinator al Licentei UEFA A, fost fotbalist profesionist, cu peste 189 de meciuri in Liga I si peste 100 de meciuri in Liga a II-a. Antrenor cu o vasta experienta (Universitatea Cluj, ASA Targu Mures, FC Botosani).

Robert Lais

 Coordonator si Antrenor U11

 •  

  Detinator al licentei UEFA B si a unei certificari de preparator fizic. Licentiat in Fotbal, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, UBB. A inceput junioratul la Clubul Sportiv scolar Sighetul Marmatiei si a incheiat cariera la stiinta Cluj. Cadru didactic din 2008 (profesor de educatie fizica si sport).

Mircea Miron

Antrenor U15

 •  

  Detinator al licentei UEFA B, inginer electrotehnist si inginer topograf. Prin prisma studiilor desfasurate, acesta reprezinta modelul antrenorului de o rigoare deosebita, iubitor al muncii alaturi de copii, munca pe care acesta o dedica formarii caracterelor tinerilor pe baza propriului model. În calitate de antrenor, acesta detine o vasta experienta, înca din 2008 si pana în prezent, perioada în care a activat în cadrul mai multor cluburi de juniori din Cluj-Napoca.

Paul Simon

 Antrenor U10

 •  

  Fost jucator profesionist (Universitatea Cluj, CFR Cluj, Sanatatea Cluj). Inginer de profesie, acesta doreste sa insufle copiilor ambitia si perseverenta sa.

Dan Bostan

Antrenor U8

 •  

  Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, UBB si prefsor de sport in prezent. Acesta a evoluat si ca jucator de fotbal, iar ulterior a decis ca are toate calitatile necesare pentru instruirea tinerilor fotbalisti, fapt pentru a decis ca antrenoriatul i se potriveste cel mai bine.

Bud Marian Vasile

Antrenor U6-U8

 •  

  Absolvent de master in Jurnalism Sportiv si licentiat in Educatie Fizica si Sport. in prezent profesor de educatie fizica, acesta este pasionat de instruirea elevilor prin activitati fizice, motiv pentru care antrenoriatul este urmatorul pas in cariera sa.

Ervin Fodor

Antrenor fete

 •  

  Student al Facultatii de Educatie Fizica si Sport in prezent. A inceput fotbalul ca junior la 8 ani, la Universitatea Cluj. Vicecampion national la juniori cu Universitatea Cluj. A evoluat ca fotbalist in Ungaria si ulterior pe plan national, in Liga a III-a alaturi de Sanatatea Cluj.

Razvan Faurica

Antrenor U6-9

 •  

  Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, UBB si profesor de sport. Acesta detine o vasta experienta de munca alaturi de copii, prin participarea in calitate de instructor sportiv la diferite tabere de vara. In 2015-2016 acesta a evoluat pentru Universitatea Cluj, iar junioratul l-a parcurs alaturi de juniorii de la Jiul Petrosani.

Nicholas Bold

Antrenor U13/U12

 •  

  Masterand în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport UBB și deținător al licenței de antrenor UEFA C, pasionat de fotbal și pedagogie, acesta a început activitatea de pedagog pe partea sportivă încă din timpul facultății, perioadă în care  a predat Educație Fizică și Sport într-o serie de grădiniție din mun. Cluj-Napoca.

Roth Robert

Antrenor U6-U8

 •  

  Licentiat in Educatie Fizica si Sport, UBB, pasionat de sport si in special fotbal, acesta a inceput activitatea de antrenoriat in cadrul Academiei de Fotbal Viitorul Cluj si doreste sa performeze in aceasta calitate.

Alexandra Petricas

Antrenor U11 feminin

 •  

Andrei Avatajitei

Antrenor U13-U14

 •  

Andrei Cristea

Antrenor portari

 •  

Daniel Sima

Antrenor U17

 •  

Hreniuk Andrei

Antrenor asistent U12/U13/U14/

 •  

Trusca Adrian

 Antrenor U15-U16

 •  

Vasile Bindea

Antrenor U5/U6

 •  

SUPORT

Ovidiu Ciupei

Preparator Fizic

 •  

  Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport si profesor de atletism in cadrul Liceului cu Program Sportiv Cluj. Pasionat de pregatirea fizica a sportivilor juniori.

Sergiu Vescan

Kinetoterapeut

 •  

  Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializarea Kintetoterapie. Acesta este un bun specialist in pregatire fizica si nutritie.

Dan Ghilea

Administrator Baza Sportiva

 •  

  Experienta de peste 20 de ani ca gestionar, șef de depozit si sofer. Muncitor, organizat și punctual, este omul nostru bun la toate.

Home Fotbal Viitorul Cluj
Home Fotbal Viitorul Cluj